PLAYAS DEL COCO

06.01.2011 12:06

Kokosové pláže nebo-li Playas del Coco, provincie Guanacaste, Liberia

Patří mezi nejnavštěvovanější kostarické pláže. Nachází se v blízkosti Golfo de Papagayo (Papouščího zálivu).
Jedná se o poměrně rušné turistické letovisko, ve které se proměnila zdejší klidná, původně rybářská osada. Pláž je populární i mezi místními obyvateli, díky své snadné dostupnosti (pravidelné autobusové linky z Liberie nebo Filadelfie).
Ve vesnici se nachází množství obchodních center, restaurací, barů, diskoték i hotelů. Je vyhlášené svým nočním životem. Ideální destinace pro ty, kteří se chtějí po nocích bavit a nejen odpočívat na pláži.
Samotná pláž patří mezi klidnější, se spíše menšími vlnami. Oblast slouží též jako přístaviště pro výletní jachty. Právě zde si můžete zakoupit lodní výlet s potápěním či bez něho k okolním skalnatým ostrůvkům, jejichž okolí je ideální pro potápění nebo pozorování vodního ptactva či mořských želv.
Moře v nejbližším okolí vesnice nepatří zrovna mezi nejčistší, ale poodejdete-li kus vpravo či vlevo od vesnice, najdete i zde čistou vodu ke koupání. Hlavní dlouhá pláž má šedo-hnědé zbarvení.
Vydáte-li se po pláži směrem vlevo od centra, přejdete-li kamennitý úsek, který odděluje šedou dlouhou pláž, dojdete až k malé skryté fotogenické bílé plážičce, která je ideálním místem pro relaxaci s průzračnou vodou a nad hlavami poletujícími fregatkami a pelikány. Máte-li dost sil, můžete v procházce pokračovat ještě dále, až k velké skále, která je vyhledávaným místem zdejších rybářů. Dejte si však pozor na příliv, abyste po dlouhé hodiny nezůstali odřízlí od hlavní pláže.

Fotogalerie: PLAYAS DEL COCO