Pěšky přes tři pláže

07.07.2013 21:11

Konečně. Po šestidenním pracovním shonu jsem měla opět jeden den volna a mohla vyrazit do přírody. Poslední dny panovalo pěkné slunečné počasí a tak jsem se rozhodla podniknout pěší výlet z pláže Tamarindo až na pláž Avellanas. Vyrazila jsem sice brzy, ale ne dostatečně, abych unikla neúprosným slunečním paprskům. Místní mě totiž mystifikovali. Tvrdili mi, že poslední úsek trasy z pláže Langosta na pláž Avellanas lze ujít za necelých třicet minut chůze. Byl to hodně, ale opravdu hodně milný odhad! I přes celkem ostré tempo, které bylo zpomalováno jen občasným fotografováním, jsem okraje pláže Avellanas dosáhla až za hodinu a půl chůze. Byla to však krásná cesta, jen dost osamocená, což mi trochu nahánělo strach, jelikož zde nikdy nevíte, kdo Vás může sledovat. Naštěstí si mne nikdo nevšímal, a já prošla celý úsek bez větších problémů. Menší nepříjemnosti nastaly v okamžiku, kdy ručička hodinek překročila půl desátou ranní a sluneční paprsky mne neúprosně začaly spalovat. Byla jsem však připravená i na to a díky ochrannému krému s UV filtrem jsem trasu zvládla sice smáčená potem, ale bez spálenin a úpalu.

Za dvě a půl až tři hodiny chůze jsem ušla přibližně 10 km úsek, který dělí pláž  Tamarindo od pláže Avellanas.

Pokud se někdo rozhodnete pro stejný výlet, doporučuji vyrazit nejpozději v 6:30 hod. ráno, s tím, že po deváté hodině již musíte počítat s ostrým sluncem.

Také pozor! Tím, že dojdete na pláž Avellana, ještě neznamená, že máte vyhráno, jelikož vesnice (a tím i strava, nápoje a hromadná doprava) leží ještě dalších téměř 5 km od pláže. Ale třeba budete mít štěstí jako já a najde se někdo kdo Vás sveze...