Kostarika zvolena mezi nejetičtější země světa

11.08.2013 17:59

Kostarika byla opět letos zvolena mezi deseti nejetičtějšími zeměmi světa.

Volbu provádí ethicaltraveler.org, nezisková organizace.

Cestovní ruch je jedním z největších světových průmyslových odvětví. Tam kam jedeme, tam kde utrácíme naše koruny - to má velký ekonomický i politický význam. Ethical Traveler věří, že uvědomělé cestování může přinést mnoho výhod, jak osobních tak globálních. Výběrem našich cestovatelských destinací a uvědomněním si důležitosti naší role diplomatických návštěvníků, můžeme vytvořit mezinárodní dobrou vůli a pomoci změnit svět k lepšímu.

Každý rok Ethical Traveler hodnotí postupy stovek zemí v rozvojovém světě.Pak vybere deset, které dělají nejpůsobivější práci v prosazování lidských práv, zachování jejich životního prostředí a prosazování občanské společnosti. Návštěvou těchto zemí, podporujeme ty správné praktiky, které mohou vést k trvale udržitelné společnosti.

Proto Ethical Traveler Vás vyzývá k návštěvě těchto destinací, k prozkoumání jejich nádherných přírodních či kulturních památek, a aktivit, které nabízejí.

Ačkoli úsilím Ethical Traveler je vytvoření věrohodného seznamu, sama společnost připomíná, že žádná země není dokonalá. Všechny mají své nedostatky. Každý ze zmíněných vítězů, nicméně, vynaložil skutečné úsilí, aby "dělat správné věci" v mnoha oblastech, které Ethical Traveler bere v úvahu.

Seznam deseti nejetičtějších zemí rozvojového světa. 
 
  1. Barbados
  2. Kapverdy
  3. Kostarika
  4. Ghana
  5. Litva
  6. Lotyšsko
  7. Mauricius
  8. Palauská republika
  9. Samoa
  10. Uruguay

Ethical Traveler